Slow vandring i Ligurien

Allt fler sätter upplevelser högst som prioritering för sin semester. Sol och bad i all ära men de allra flesta vill förena nytta, hälsa och nöje i form av bestående minnen med sig hem i bagaget. Vårt vandringspaket Slow vandring i Ligurien är tänkt som en njutningsfylld men aktiv långhelg med möjlighet att uppleva både Liguriens vackra inland i kombination med en kulturell och enogastronomisk upplevelse i Slow-foodrörelsens anda.

Fior di zucchini (Fritterade Zucchiniblommor)Måltiderna är baserade på främst lokala recept  som följer årstiden, med råvaror från trakten.Tanken är att spendera en aktiv, glad och god långhelg i gamla och nya vänners lag. Vandringarna går i lugn takt och passar alla med god normalkondition.


Planerade vandringshelger 2015
För eventuellt intresse av vandring/yoga är en långhelg onsdag - söndag inplanerad 25-29 mars 2015 och ytterligare en helg med må bra/nybörjaryoga inriktning är klar för bokningar onsdag - söndag 27-31 maj 2015, återkom gärna om du är intresserad av detta för mer specifik information gällande upplägg och tariff.

Även vandringar med mat/vin-tema är på agendan våren och hösten 2015, kontakta mig för mer information eller förslag på personligt upplägg för dig och dina vänner.

Eventuellt kan andra helger bli aktuella om efterfrågan finns, maila för intresseanmälan samt närmare program och kostnad.

Vandringsklädsel: Sköna skor, ledig klädsel gärna ”lager på lager”, vindtät regnjacka för eventuellt dåligt väder, mindre ryggsäck, solglasögon, keps eller solhatt. Vid extrem dålig väderlek ställs vandringen in och vi erbjuder en alternativ aktivitet.

Längre fram planerar vi att arrangera veckovandringar med mer krävande vandring där en del av vistelsen  innebär övernattning på vandrarhem, hotell eller B&B utmed vandringsleden. Har du egna önskemål om upplägg och aktivitet kan vi hjälpa till att skräddarsy ett individuellt program. Vi kommer att samarbeta med CAI (den italienska alpina turistföreningen) eller auktoriserad bergsguide vid planering och utförande av våra veckovandringar. Planer finns även på andra aktiviteter som målning/skrivarkurser/yoga och italiensk konversation i samband med vandringspaketet, längre eller kortare perioder.

Var och en ansvarar för transport till och från Bordighera. Närmsta flygplats är Nice côte d'Azur. Drygt en timmes bilresa från Bordighera. Tåg går relativt regelbundet från Nice. Taxi kan förbeställas till och från flygplatsen i Nice - kostnad 130 euro per bil och sträcka (max fyra personer).

Välkomna att upptäcka Ligurien med oss! Kontakt:
casaalbertieri@gmail.com

Vinprovning
Klicka på bilden för större format


Casa Albertieri B&B via Circonvallazione 2, Bordighera Ph: +39 348 3855925 / +39 340 6717543 E-mail: info@casaalbertieri.com